Tanker om sporskifte

Ved nytår realiserede jeg en gammel drøm: at blive selvstændig, i første omgang på deltid. Min uddannelse som psykolog, gennemført i rimelig hård stil ved siden af fuldtidsjob, skulle bruges mere aktivt. Jeg drømte om selv at vælge metoder og tilgange, og om at være min egen chef.

Efter nogle måneder på deltid kunne jeg se, det kunne bære på fuld tid – så jeg sprang ud på dybt vand og sagde jobbet op. Efter 33 års fuldtidsansættelse skulle jeg klare mig selv. Dette er nu kun 5 måneder siden, men føles som betragteligt mere (hvor har verden forandret sig på den tid!).

Bevægelsen fra strategisk ”dealmaking” med internationale pursuit teams til en tilværelse som selvstændig erhvervspsykolog, har været fyldt med oplevelser; en krævende, inspirerende rejse der har givet masser af energi. Sporskiftet har været stort, men ikke uoverkommelig stort.

En model der har hjulpet mig med at komme godt fra start i mit sporskifte, er den klassiske BCG-matrice nedenfor:

I mit sted – mange års international erhvervserfaring og stor lyst til at nyttiggøre denne erfaring i en helt ny rolle – kan det være fristende at springe ud i nye eventyr med nye kunder. High risk kan være det rigtige for nogen, men ikke for mig.

Jeg har valgt at fokusere på teams og enkeltpersoner der arbejder internationalt, da deres karriere og udfordringer er beslægtede med dem jeg kender fra mig selv. Min psykologiske værktøjskasse indeholder redskaber til job-trivsel og personlig vækst, redskaber jeg selv har brugt i årene som leder, og som jeg nu kan bruge al min produktive tid på (det føles godt!).

Har de seneste måneder også fået dig til at reflektere lidt ekstra over dit job-liv? Tag kontakt hvis du vil vende tanker om sporskifte (hej@lonealler.dk).