Der er næppe en kollega vi har større forventninger til – på godt og ondt – end vores nærmeste leder. Målinger viser, at vores forhold til lederen har fire gange så stor betydning for arbejdslysten som forholdet til øvrige kolleger. At lede mennesker er et stort ansvar, uanset organisatorisk niveau.
Lederrollens forandring skrives og tales der rigtig meget om: øget kompleksitet og hastighed i forandringer, hybride arbejdsformer, generationsforskelle, stress, forventninger om inddragelse, osv. Det giver god mening at interessere sig for ledelse, og at udvikle de områder der trænger til det: medarbejdere med dårlig arbejdslyst skifter dobbelt så ofte job og har i gennemsnit 12 sygedage mere om året.
Men hvordan kommer man i gang? Og hvordan vælger man de områder der skal gøres noget ved?
GAIS er et værktøj til måling af trivsel og arbejdslyst. Værktøjet giver mulighed for en tilbundsgående undersøgelse af hvordan medarbejderne oplever de vigtigste aspekter ved ledelse:
- Inddragelse og frihed
- Opmærksomhed og feedback
- Mening og retning
- Lederen som rollemodel
I kan selv bruge værktøjet, og I kan vælge at få hjælp fra en som mig, også til at finde ud af hvordan I kommer videre når resultaterne foreligger.
Som inspiration, og som introduktion til hele det univers af forskning og teknologi der ligger bagved GAIS, kan I gratis downloade rapporten Når Ledelse Skaber Arbejdslyst.
Denne post er ikke reklame, jeg er ikke affilieret med GAIS/Krifa og har selv betalt min certificering.